Jucarii care ii pot determina pe cei mici sa se joace afara. Partea a II-a


masinuta electricaPărinții copiilor din zilele noastre au de a face cu o adevărată și foarte supărătoare problemă: copiii nu se mai joacă și nu mai ies pe afară. Tehnologia s-a dezvoltat atât de mult în ultimii ani, încât copilașii tind să stea foarte multe ore dintr-o zi în fața unor ecrane, jucându-se pe diferite gadget-uri. Părinții sunt cei responsabili de sănătatea celor mici, astfel că ar trebui să se gândească la moduri prin care să îi determine pe aceștia să iasă la joacă afară. O metodă destul de ușoară prin care cei mici pot să fie atrași de joaca în natură este oferirea de anumite jucării care să îi determine să iasă pe afară. Iată care sunt câteva dintre aceste jucării:

1. O mașinuță electrică
O mașinuță electrică este o jucărie care are la bază o baterie reîncărcabilă și care poate avea o autonomie de până la două ore. Astfel, pentru câteva ore un copil poate să se distreze prin intermediul unei mașini electrice și poate să o conducă prin curte, prin parc, la grădina zoologică, sau oriunde, undeva pe afară. O mașinuță electrică îi atrage pe cei mici și le dezvoltă îndemânarea, simțurile practice, simțul aprecierii distanței etc. Mai mult decât atât, o mașinuță electrică poate să-i ajute să se distreze foarte tare.
2. O trotinetă
Spre deosebire de mașinuța electrică, trotineta, pentru a se deplasa, impune efort fizic și mișcare din parte copilului care trebuie să își miște brațele, picioarele, mijlocul, trunchiul pentru a face această jucărie să se miște. Trotineta este o jucărie foarte frumoasă , cu tradiție, care sigur îl va încânta pe cel mic și care îi va face plăcere, determinându-l să iasă să se joace pe afară cu copiii din vecini.