Când a fost creat facebook?

În lumea digitală în continuă evoluție, Facebook este un nume familiar pentru aproape toată lumea. Acesta este unul dintre cele mai populare rețele de socializare din lume, dar când a fost creat Facebook? Această întrebare ne poartă înapoi în timp, într-o eră în care mediul online era doar la începuturile sale. Vom explora istoria acestei platforme sociale și momentul exact în care a luat naștere.

Începuturile facebook

Facebook a fost creat de Mark Zuckerberg, un student de la Universitatea Harvard, împreună cu colegii săi de cameră, Andrew McCollum, Eduardo Saverin, Chris Hughes și Dustin Moskovitz. Ideea inițială a platformei era de a crea un loc virtual unde studenții de la Harvard să poată să-și cunoască colegii și să interacționeze în mediul online. Acest proiect, numit „The Facebook”, a fost lansat în februarie 2004.

Cu timpul, popularitatea platformei a crescut rapid, și nu numai printre studenții de la Harvard, ci și în alte universități din Statele Unite. În același an, platforma și-a schimbat numele din „The Facebook” în „Facebook” și a început să se extindă în afara lumii academice.

Expansiunea globală

În 2005, Facebook s-a extins în Canada și în Marea Britanie, și în curând a devenit disponibil pentru oricine cu vârsta de peste 13 ani și o adresă de e-mail validă. Această schimbare a deschis ușa pentru o creștere semnificativă a numărului de utilizatori, iar Facebook a devenit rapid o rețea de socializare globală.

Un moment de cotitură important în istoria Facebook a fost în 2007, când au fost introduse aplicații terțe dezvoltate de terțe părți. Aceasta a permis dezvoltatorilor să creeze jocuri și alte aplicații interactive care să ruleze pe platforma Facebook, extinzând astfel funcționalitățile sale și creând o experiență mai bogată pentru utilizatori.

Listarea la bursă și dezvoltare continuă

În 2012, Facebook a devenit o companie publică, listându-se la bursa NASDAQ. Aceasta a fost o mișcare semnificativă pentru companie și a adus cu sine o atenție suplimentară și o creștere valorică considerabilă.

De-a lungul anilor, Facebook a continuat să se dezvolte și să adauge noi caracteristici, cum ar fi funcția de video streaming în direct și achiziționarea altor platforme populare, cum ar fi Instagram și WhatsApp. Aceste mișcări au consolidat poziția Facebook în lumea tehnologiei și a rețelelor sociale.

Concluzie

În final, răspunsul la întrebarea „Când a fost creat Facebook?” este februarie 2004. Cu toate acestea, istoria Facebook nu se oprește aici. Această rețea de socializare a devenit un colos în industria tehnologică și continuă să evolueze și să influențeze modul în care interacționăm în mediul online.

Cine a creat Facebook?

Facebook a fost creat de Mark Zuckerberg, împreună cu colegii săi de cameră de la Universitatea Harvard.

Când a fost lansat Facebook pentru publicul larg?

Facebook a fost lansat pentru publicul larg în 2006, când a devenit disponibil pentru oricine cu vârsta de peste 13 ani și o adresă de e-mail validă.

Câte aplicații terțe au fost introduse pe Facebook în 2007?

În 2007, Facebook a introdus aplicații terțe dezvoltate de terțe părți, ceea ce a permis dezvoltatorilor să creeze jocuri și alte aplicații interactive pe platforma Facebook.


Vezi și:

Georgiana

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Georgiana

Lasă un comentariu