Instalare windows 10 de pe stick: ghid complet

Bine ati venit la ghidul nostru complet pentru instalarea sistemului de operare Windows 10 de pe un stick USB. Acest proces poate parea complicat la prima vedere, dar vom va oferi instructiuni pas cu pas pentru a face totul cat mai simplu posibil. Instalarea Windows 10 de pe un stick USB este utila atunci cand aveti nevoie de o instalare curata a sistemului de operare, sau atunci cand doriti sa actualizati o versiune veche de Windows. Cu ajutorul unui stick USB, puteti sa efectuati aceasta operatiune fara a avea nevoie de un DVD sau de alte medii.

Ce aveti nevoie pentru instalarea Windows 10 de pe un stick?

Pentru a incepe procesul de instalare, aveti nevoie de urmatoarele:

 • Un stick USB cu o capacitate de cel putin 8 GB.
 • Un calculator sau laptop pe care doriti sa instalati Windows 10.
 • O copie a fisierului ISO Windows 10, pe care o puteti descarca de pe site-ul oficial Microsoft.
 • Un program pentru crearea unui stick USB bootabil, cum ar fi Rufus sau Media Creation Tool de la Microsoft.

Pasul 1: descarcarea fisierului iso windows 10

Primul pas este sa descarcati fisierul ISO Windows 10 de pe site-ul oficial Microsoft. Asigurati-va ca selectati varianta corecta pentru versiunea de Windows 10 pe care doriti sa o instalati (Home, Pro, etc.). Dupa ce ati descarcat fisierul ISO, pastrati-l intr-un loc sigur pe calculator.

Pasul 2: crearea stick-ului usb bootabil

Urmeaza sa creati un stick USB bootabil folosind un program precum Rufus sau Media Creation Tool. Iata cum puteti face acest lucru cu Rufus:

 1. Conectati stick-ul USB la calculator.
 2. Deschideti programul Rufus.
 3. Selectati stick-ul USB din lista dispozitivelor disponibile.
 4. La sectiunea „Format Options”, selectati „NTFS”.
 5. La sectiunea „Create a bootable disk using”, selectati „ISO Image”.
 6. Apasati pe butonul „Select” si alegeti fisierul ISO Windows 10 pe care l-ati descarcat.
 7. Apasati pe butonul „Start” pentru a incepe procesul de creare a stick-ului USB bootabil.

Pasul 3: instalarea windows 10 de pe stick

Acum ca aveti un stick USB bootabil cu Windows 10, este timpul sa instalati sistemul de operare. Iata cum puteti face acest lucru:

 1. Conectati stick-ul USB la calculatorul pe care doriti sa instalati Windows 10.
 2. Porniti calculatorul si selectati stick-ul USB ca dispozitiv de boot din BIOS/UEFI.
 3. Urmati instructiunile de instalare afisate pe ecran. Puteti selecta limba, zona orara si optiunile de instalare dorite.
 4. La un moment dat, veti fi intrebat daca doriti sa activati Windows. Daca aveti o cheie de produs, introduceti-o aici. Daca nu, puteti sa amanati activarea pana mai tarziu.
 5. Continuati procesul de instalare si asteptati ca Windows 10 sa se instaleze pe calculator.

Felicitari!

Ati reusit sa instalati Windows 10 de pe un stick USB. Acum aveti un sistem de operare proaspat instalat si pregatit pentru a fi utilizat. Nu uitati sa descarcati si sa instalati driverele necesare pentru calculatorul dumneavoastra, precum si orice aplicatii sau programe pe care le folositi in mod obisnuit.

Intrebari frecvente

1. Pot folosi orice stick USB pentru acest proces?

Recomandam folosirea unui stick USB cu o capacitate de cel putin 8 GB pentru a avea suficient spatiu pentru fisierul ISO Windows 10 si pentru a asigura o instalare reusita.

2. Ce trebuie sa fac daca nu am o cheie de produs pentru activarea Windows?

Puteti amana activarea Windows si folosi sistemul de operare in modul neactivat. Cu toate acestea, veti avea anumite restrictii, cum ar fi imposibilitatea de a personaliza fundalul desktopului si de a primi actualizari de securitate. Recomandam achizitionarea unei chei de produs pentru a activa Windows in mod corespunzator.

3. De ce este important sa creez un stick USB bootabil?

Un stick USB bootabil va permite sa instalati Windows 10 pe un calculator fara a avea nevoie de alte medii, cum ar fi DVD-uri. Este o modalitate convenabila si eficienta de a efectua o instalare curata a sistemului de operare.

4. Ce trebuie sa fac daca intampin probleme in timpul procesului de instalare?

Daca apar probleme, verificati setarile din BIOS/UEFI pentru a va asigura ca stick-ul USB este selectat ca dispozitiv de boot. De asemenea, asigurati-va ca fisierul ISO Windows 10 pe care l-ati descarcat este integru. In cazul in care nu puteti rezolva problema, puteti cauta asistenta online sau sa apelati la un specialist in IT.


Vezi și:

Georgiana

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Georgiana

Lasă un comentariu