Transfer Conversații WhatsApp de pe Android pe Android

Atunci când schimbi telefonul Android, este esențial să îți păstrezi conversațiile WhatsApp pentru a nu pierde date importante și pentru a continua conversațiile cu prietenii și familia fără întreruperi. Acest ghid detaliat îți va arăta cum să transferi cu succes conversațiile WhatsApp de pe un dispozitiv Android pe altul, fără a pierde datele.

Metoda 1: Utilizând funcția de Backup și Restore a WhatsApp

O modalitate simplă și eficientă de a transfera conversațiile WhatsApp este prin utilizarea funcției native de Backup și Restore a aplicației.

Pasul 1: Asigură-te că ai realizat un backup recent al conversațiilor tale în WhatsApp. Deschide WhatsApp, mergi la Setări > Conversații > Backup conversații și apasă pe butonul „Backup acum”.

Pasul 2: După ce ai configurat noul telefon Android, instalează WhatsApp de pe Google Play Store și deschide aplicația.

Pasul 3: În timpul configurării inițiale, WhatsApp va detecta automat backup-urile tale și va oferi opțiunea de a le restaura. Apasă pe „Restore” și așteaptă ca procesul să se finalizeze.

Pasul 4: După finalizarea restaurării, toate conversațiile tale ar trebui să fie disponibile pe noul dispozitiv Android.

Metoda 2: Transferul manual al fișierelor de backup

Dacă nu vrei să folosești funcția de backup și restore a WhatsApp, poți transfera manual fișierele de backup de pe vechiul dispozitiv Android pe noul dispozitiv.

Pasul 1: Conectează vechiul dispozitiv Android la un computer folosind un cablu USB și navighează la directorul WhatsApp > Database.

Pasul 2: Copiază fișierele de backup (cu extensia .db.crypt12) pe computer.

Pasul 3: Conectează noul dispozitiv Android la computer și transferă fișierele de backup în directorul WhatsApp > Database al noului dispozitiv.

Pasul 4: Instalează WhatsApp pe noul dispozitiv Android, deschide aplicația și apasă pe „Restore” atunci când ți se solicită să restaurezi conversațiile.

Cu acest ghid, vei putea să transferi cu ușurință toate conversațiile WhatsApp de pe un dispozitiv Android pe altul, asigurându-te că nu pierzi niciun mesaj important în procesul de schimbare a telefonului.

Întrebări Frecvente

Iată câteva întrebări frecvente legate de transferul conversațiilor WhatsApp între dispozitive Android:

Întrebare Răspuns
Ce se întâmplă dacă nu am realizat un backup înainte de a schimba telefonul? Dacă nu ai realizat un backup înainte de a schimba telefonul, nu vei putea transfera conversațiile folosind metoda de backup și restore. În acest caz, singura opțiune rămâne transferul manual al fișierelor de backup.
Pot transfera conversațiile WhatsApp de pe un telefon iPhone pe un telefon Android folosind aceleași metode? Nu, metodele menționate în acest ghid sunt specifice dispozitivelor Android. Pentru a transfera conversațiile de pe iPhone pe Android, sunt necesare alte soluții.
Există vreun alt mod de a transfera conversațiile fără a utiliza un computer? În prezent, cele mai eficiente metode de transfer al conversațiilor WhatsApp între dispozitive Android implică utilizarea unui computer pentru a facilita transferul fișierelor de backup.


Vezi și:

Petro

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Petro

Lasă un comentariu